LA JUNGLA A LES CLASSES

La Jungla a les classes és una activitat extraescolar que presentem a les escoles interessades a oferir als seus alumnes l'experiència d'aprofundir en els jocs de taula moderns.

Durant aquest curs 2023-2024 a l’escola La Marbella hem portat l’activitat a dos grups, dos a dies a la setmana, amb alumnes d’edats compreses entre i4 a 6è de primària i està sent tot un èxit.

A partir de les dinàmiques que s'estableixen en el joc, es poden treballar moltes capacitats curriculars com la memòria, la psicomotricitat, l'agilitat visual, la geometria, les matemàtiques, la llengua, la socialització, les emocions, la paciència, el "saber perdre"...

Si tot això ho traduïm a la tipologia de jocs de taula, ens podem trobar amb els jocs cooperatius, jocs d'enfrontament directe, els abstractes, els eurogames, els wargames, els jocs de miniatures, els de rols ocults, els jocs per grups nombrosos coneguts com a party games, els jocs per dos jugadors/es, els fillers, els jocs d'habilitat, els familiars, entre d'altres.

Un cop vistes totes aquestes característiques, entre tots els alumnes podrem crear un joc de taula propi, posant en comú les temàtiques, les tipologies i les mecàniques que més ens hagin agradat.

La dificultat i característiques dels jocs que s’oferiran s’adaptaran en funció de l’edat del grup.